Kantarellsås

Serverar: 4 portioner

En gräddig enkel god sås som piffar till det mesta i köttväg, gott även till en köttfärslimpa. Till godkännaren: Har bytt till egen bild//Lena

Ingredienser

  • ½ l rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Dela de största kantarellerna i mindre bitar. Stek kantarellerna utan smör tills de vätskat av sig.
    2. Tillsätt smöret och mjölet. Häll på grädden under omrörning. Koka såsen i 10 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 13 december 2009

    Ber om ursäkt för att inte tack o btyg kommit tidigare, men, tack tack o betyget blir 5 Lucior.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben