Älgfärsbiffar med kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Rårörda lingon och potatismos är gott till

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 gul lök (hackad)
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl ströbröd
  • Kantarellsås
  • 2 dl kantareller
  • ½ gul lök (hackad)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 oxbuljongtärning
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Forma till biffar och bryn dem till fin färg. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
    2. Sås: Stek de delade kantarellerna i lite smör. Tillsätt löken, som får steka med mot slutet. Blanda vispgrädde med buljongtärning. och svartpeppar i en kastrull. Blanda i svamp och lök och låt småkoka ca 10 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben