Älgfärsbiffar med mörk viltsky

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig biff med smak av vilt. God och enkel att göra. Servera med en svamprisotto och det blir en riktig festmiddag.

Ingredienser

  • 450-500 g älgfärs
  • 150-200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vilt- eller kalvfond
  • 1 msk konc. svartvinbärssaft
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3-4 tsk majsmjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda färserna med ägg, finhackad lök, pressad vitlök, senap, hackad timjan, fond samt salt och peppar.
    2. Forma 4 eller 8 lite knubbiga biffar och stek dem i hälften smör, hälften rapsolja i en stekpanna på medelvärme.
    3. Stektiden är knappt 10 minuter och du bör vända biffarna 3-4 gånger under stektiden.
    4. Viltskyn: Koka upp vatten, rödvinsvinäger, viltfond, svartvinbärssaft och soja i en kastrull. red med majsmjöl till en simmigkonsistens och sjud under lock i 5 minuter.
    5. Lägg upp biffarna på tallrikar tillsammans med en svamprisotto (se annat recept), häll över lite av viltsyn och servera resten i en kanna bredvid. Bjud en grönsallad till.
    6. Bon apetitë!
    7. Tips! Jag hade ingen älgfärs utan tog hjortfärs och blandade inte den med fläskfärs och det blev supergott det med.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben