Älgfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Jätte gott

Ingredienser

  • 500 gr älgfärs
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk Vilt och kantarellfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl vichyvatten
  • smör till stekning
  • 350 gr skivade champinjoner
  • 1 msk fransk senap
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket bacon
  • Instruktioner

    1. Rör samman älgfärsen med osten och 1 msk fond samt salt, peppar,potatismjöl, ägg och vatten.
    2. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de blivit genomstekta, knaperstek baconet i bitar. Slå i champinjonerna i stekpannan och tillsätt resten av fonden och matlagningsgrädde, låt puttra en liten stund på svag värme. servera med potatismos och det knaperstekta baconet.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (4)

    annkristin2 1 februari 2008

    En jätte god maträtt. Även de som sade sig inte tycka om viltsmak tyckte det var jätte gott och tog till sig en andra gång.

    mini08 2 april 2009

    Jättegott! Vi hade inte ingredienser till sås och tillbehör och så bytte vi ut vb-ost mot prästost men det blev supersmaskigt. Vi åt kokt pressad potatis till.

    heididiane 2 november 2012

    Jättegott, men för salt sås i min smak annars gjorde jag fel. Nästa gång kommer bacon att tillsättas precis före servering.

    dolores 14 oktober 2015

    jättegott, tog dock en halv msk senap och en halv msk fond till såsen.Perfekt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben