Älgfärsbiffar med grönpeppar

Serverar: 4 portioner

Smakrika biffar med grönpeppar

Ingredienser

  • ½ kg älgfärs
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 4 msk vätska ( ex rödvin el. grädde)
  • 2 buljongtärningar , löses upp i ½ dl vatten
  • ½ dl finhackad grönpeppar i lag
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kinesisk soja
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 1½ msk grönpeppar i lag
  • 1 msk smör
  • 1 msk soja
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • ( några droppar citron )
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd och vätska och låt blandningen svälla i ca 10 min, tillsätt ägg, grönpeppar, soja ,salt och abeta in färsen till en smidig konsistens . Forma till biffar och stek i het panna, lägg biffarna i en eldfast form allteftersom dom steks. Sås : Blanda alla ingredienserna till såsen och låt koka ca 2-3 min. Häll såsen över biffarna och efterstek i ugnen i ca 10 min i 225 grader

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben