Anders kasslergryta med grönpeppar och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god kasslergryta jag rörde ihop en dag.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraiche
  • 6 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 - 2 msk torkad mortlad grönpeppar
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i tjocka skivor och tärna den, stek den med smör i en järngryta. Stek skivade champinjoner i smör och tillsätt dem i grytan.
    2. Pressa i vitlöken och tillsätt skivad purjolök, kryddor, fond, vatten och crème fraiche och låt puttra i c:a 30 minuter.
    3. Smaka av och red eventuellt med Maizenaredning och servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (2)

    monicadanell 8 augusti 2010

    Godaste gryta jag har ätit på länge tack för ett bra recept kommer att göra om den 5 p från mig monica

    Anderstam 19 februari 2012

    Tackar & Bugar för kvällens delikata middag ! Jag var lite lat och lade även i potatisbitar som kokade med. Vilket också innebar att grytan inte behövde redas med mjöl. Helt klart en 5 poängsgryta. Bifogar bild på grytan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben