Älgfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergoda biffar och man slipper stekos i köket!

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1-2 msk ströbröd till panering
  • matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°. Blanda färsen först med äggulorna och sedan med grädden. Krydda med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Provstek gärna en klick för att smaka av.
    2. Forma 8 jämnstora biffar och vänd dem försiktigt i ströbröd. Låt smöret bli brunt i en ugnssäker stekpanna. Bryn biffarna gyllenbruna.
    3. Lägg över biffarna i en ungssäker form och låt biffarna steka färdiga 5-7 minuter i ugnen tills köttsaften är klar när man sticker i dem med provsticka.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben