Kantarellsås med grädde

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 25 minuter

God sås till det mesta i köttväg. Använd matlagningsgrädde och maizenaredning för en lättare variant.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1 msk soya
  • 2 schalottenlök finhackade
  • ½ liter kantareller
  • 2 msk smör/margarin
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Ca 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och stek i panna på medelhög värme. Salta & peppra lite.
    2. När svampen ser ut att börja bli klar, häll på den finhackade schalottenlöken och fräs med tills den blivit mjuk och svampen är färdigstekt.
    3. Häll i mjölet och rör runt i svamp & lökfräset. Häll sedan på vattnet & buljongen och koka i ett par minuter.
    4. Sänk värmen till svag och slå på grädden & soya och koka ett par minuter.
    5. Smaka av med salt och peppar
    6. Om den blir för tjock går det att späda med vatten.
    7. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben