Viltfilé med kantarellsås

Serverar: 4-5 portioner

Underbart smaskigt!

Ingredienser

  • 600-800 g ox- eller viltfilé
  • 1 krm svartpeppar
  • Margarin el smör
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1-2 burkar kantareller el. 2½ dl förvällda frysta
  • 2 schalottenlökar
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl gin
  • 1½ dl vatten + kantarellspad
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche el 2 dl grädde
  • Ca ½ dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Grovhacka kantarellerna och fräs dem i smör och låt vätskan koka in.Tillsätt löken som också hackats, låt den fräsa med lite. Salta och dra åt sidan.
    2. Skär köttet i skivor och salta och peppra, bryn i stekpannan.Ta upp skivorna. Vispa ner i pannan gin, vatten och buljongtärning samt crème fraiche eller grädde. Koka såsen och tillsätt kantarellerna. Lägg i köttskivorna och låt koka upp igen, smaka av.
    3. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben