Smula ner jästen i en degbunke. Häll i lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt. Tillsätt resten av vattnet.
Tillsätt Milda flytande margarin, salt, socker och nästan allt vetemjöl. Spara ca ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, ca 10 minuter för hand och 5-6 minuter i hushållsmaskin, så att den blir blank och
släpper bunken.
Pudra över lätt med vetemjöl och täck bunken. Degen ska jäsa till ungefär dubbel storlek, ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°C.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i fyra delar.
Rulla ut varje del till en smal längd och dela den i 9 delar. Tryck degbiten hårt mot bakbordet med mjölad handflata och gör samtidigt en cirkelrörelse med
handen. Rulla bullen rund och slät.
Jäs bullarna 30 minuter, eller till dubbel storlek, under bakduk.
Pensla bullarna med ägg och strö på vallmo- eller sesamfrön om du tycker det är gott. Grädda bullarna på mellersta falsen i ugnen, ca 10 minuter. Låt
bullarna svalna på galler under duk.