Jaktlåda

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt gott och lättlagat. "En förträfflig bjudrätt som man kan förbereda dagen före och ställa in i ugnen och gratinera när det är matdags. Ha då inte över det i en form utan ha allt i skålen och blanda ihop. Ha sen över det i en form när du ska grädda/gratinera."

Ingredienser

  • 900 gram färs (älg el nöt), blandfärs går också bra
  • 2 paket bacon 2 x 140 g
  • 12 dl spiralmakaroner, okokt
  • 4 dl creme fraiche
  • 6 msk ketchup el chilisås
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 6 dl grädde
  • 1 st purjolök
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    Bryn köttfärs och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Hacka purjolöken och ha i skålen. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål. Blanda ihop allt och ha över i en gratängform. Koka ihop grädden, buljongtärningarna och creme-fraichen och tillsätt sedan ketchup el. chilisås. När det har kokat ihop, slå det över blandningen i gratängformen. Strö den rivna osten över och grädda/gratinera i ugnen i cirka 30 minuter i 225 graders värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben