Jaktlåda

Serverar: 4-6 portioner

Ännu ett gott recept som jag hittat i mitt ca 15 år gammalt recepthäfte från Ica som heter "Grabbarna bjuder till" Kanelen ger maträtten en annorlunda men jättegod smak. Krydda efter tycke och smak. Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 500 g älg- eller nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 150 g färska champinjoner
  • 2-4 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 4 krm muskot
  • 4 krm kanel
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl köttbuljong
  • 4-6 portioner potatismos
  • 2 dl riven ost
  • 2-3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Hacka löken och skiva champinjonerna
    3. Bryn köttfärsen. Lägg i löken och bryn den lätt. Häll över i en gryta. Rör ned champinjoner, tomatpuré och alla kryddor. Späd med buljongen. Låt röran småkoka ett par minuter. Koka potatismoset under tiden, gör den inte för hård.
    4. Täck botten på en ugnsform med köttfärsröran. Bred över potatismoset. Strö över osten. Välj gärna en smakrik ost.
    5. Gratinera i ugn i ca 15minuter eller tills osten fått fin färg. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben