En av de godaste kakan jag ätit!
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1 Dubbel Japp
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 dubbel- Dajm
Instruktioner
- Smält smör och bryt ned choklad & Japp.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda ner chokladsmeten.
Rör sedan ner vetemjöl och salt.
- Häll smeten i en form med löstagbara kanter och smula Dajmen ovanpå.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 11 minuter.
Låt kakan stå till sig i några timmar i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (20)
Jag antar att den blir lite som kladdkaka eftersom den bara ska vara inne i ugnen 11 minuter :)
Ja det blir den! Fast mycket godare! Den ska ju stå en bra stund i kylen.
Ser jätte god ut....måste absolut testas :)
vad spännande... det receptet måste jag prova :))
Ser ju jätte gott ut :) Måste provas! :D
Ni kommer inte ångra er!
Riktigt kul recept, spännande att baka. Jag hade inne kakan längre, ca 20 min. Ganska lös smet och blir mycket i formen, iaf min, ca 25 cm diameter. Tror det blir bra det också, men är ju såklart beroende på hur man vill ha den. Tack!
inget bakpulver??
Jättegod kaka.
En klar favorit!
Nej inget bakpulver.
Någon som kan rekommendera hur stor form man ska ha till denna kaka??
Jag använder en rund med avtagbar kant
Smaskig! Krämig! Men jag vet inte varför den kallas jappkaka, smakade nästan mer daim än japp. Jag hade svårt att få jappen att smällta helt, dessutom ökade jag ugnstiden något men den är fantastiskt god.
Christina56 sererade du den med något till som t.ex. vispad grädde eller vaniljglass? Eller någon annan som har gjort denna omtalade kaka som har något bra tips?!
Helt fantastisk! En av de bästa chokladkakorna jag ätit!! DEn kommer jag att bjuda på fler gånger. MUMS!
Härligt att ni tycker om den. Japp är inte lätt att "smälta" man får röra länge. Jag serverade den med vispgrädde men glass låter ju gott. Jag har även serverat den med varma hallon och det var mycket gott.
Den är nästan likadan som en chokladtårta jag har gjort många gånger, men istället för japp har jag ngr msk kakao, en riktig kladdig favorit. Jag tycker inte Jappkakan smakar japp alls tyvärr, lite mer japp kanske? Min Jappkaka blev lite väl kladddig så lite längre i ugnen får det bli nästa gång.
Hur länge hade du den i kylen? Den måste stå ca 2 timmar.
Åååh vad god denna kakan var!!!! Jag hade den dock 15 min i ugnen och tyckte att det blev helt perfekt. Högsta betyg!!