Jaris rödvinskalops

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Fylligare smak än vanlig kalops.

Ingredienser

  • 1 kg nötkött, tex högrev
  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 400 g färska champinjoner
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2-3 lagerblad
  • 2 tsk pepparmix (vitpeppar och svartpeppar)
  • Salt
  • 1 förpackning bacontärningar, 140 g
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2x2 cm kuber. Hacka den gula löken och grovhacka vitlöken. Skala och skiva morötterna i ½ cm skivor. Dela champinjonerna i kvartar.
    2. Bryn bacontärningarna och ta upp dem så länge och gör likadant med champinjonkvartarna.
    3. Bryn kött och lök och vitlök, strö över vetemjöl och rör om, häll sedan i vin och vatten, låt puttra i en timme tillsammans med lagerblad och peppar och salt.
    4. Efter en timme lägg i morötterna och låt puttra i ca 20 minuter till, lägg sedan i de brynta champinjonerna och bacontärningarna. Koka i ytterligare 10 minuter sedan är det klart. Servera med potatis och lingonsylt till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    irko 7 februari 2009

    Supergott älsklingen min! Jag älskar ju din kalops! Kram

    essim 29 november 2009

    Rödvinskalopsen var jättegod! Den ska vi ha fler gånger. Kram Annica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben