Jimmys peanutsmuffins

Serverar: 12 portioner

Jordnötssmör och jordnötter i bakverk är vanligt i USA. Här är ett mycket bra exempel på detta - muffins med jordnötssmak och härlig chokladglasyr.

Ingredienser

  • 100 g jordnötssmör
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl osaltade jordnötter, ca 35 g
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • 100-150 g mörk choklad
  • Tillbehör
  • Muffinspanna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält jordnötssmöret i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
    2. Hacka de osaltade jordnötterna grovt. Blanda jordnötshacket, mjöl och bakpulver. Rör ner jordnöts- och mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölken och det avsvalnade jordnötssmöret.
    3. Smörj en muffinspanna lätt med matfett. Fyll hålen i muffinspannan till 3/4 med smet.
    4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bakverken svalna något. Lossa dem och låt kallna på galler.
    5. Gör garneringen. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
    6. Häll den smälta chokladen i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet av påsen. Dekorera muffinsen med den smälta chokladen.
    7. Vill du göra dina muffins extra festliga, byt då ut hälften av den mörka chokladen mot vit choklad. Smält de båda chokladsorterna enligt ovan. Garnera med vit och mörk choklad i ett fint mönster.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maithai 25 juli 2011

    Helt ok muffins! Blev lite torra så jag tror att jag kommer att tillsätta lite mer smör. Jag dekorerade med nutella och hackade jordnötter, blev superfint och gott. Rekommenderar dess med lite mer smör i:) eller kortare grädningstid:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben