Jodgubbar med varm vit chockladsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Det här är nog det godaste jag ätit i dessert väg. uppskattat av alla från gammel mormor till barn, det e så gott och det går inte och beskriva.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar eller hallon (går med frysta el färska)
  • 3 msk rårörsocker
  • 1/2 lime
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 paket vitchocklad (litet blockchocklad/vit)
  • 1 paket vanilj glass
  • Instruktioner

    tina hela påsen med jordgubbarna eller hallonen i en skål i rumstemp- eller ställ ner dom ett par min i hett vatten i diskhon, när dom tinat häll i rårörsockret och pressa i en 1/2 lime rör försiktigt. låt stå. tag gädden häll i en kastrull, låt koka upp - drag av kastrullen dela chockladen i bitar och rör ner den i gräddenså den smälter pressa i lite lime. häll upp såsen i en kanna OBS: ska serveras varm. ta en klick glass på en tallrik häll över lite av jodgubbs/hallonsröran och häll varm vitchockladsås över. sen är det bara att njuta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben