Jordgubbscupcake

Serverar: 12 portioner

Ännu flera av dessa läckra cupcakes!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • ½ burk lätt crème fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g hackad vit choklad
  • Lite kardemumma
  • 100-150 g hackade hasselnötter
  • Jordgubbar, färska eller frysta, 12+12 till dekoration
  • Frosting
  • Ca 60 g naturell cream cheese
  • Ca 30 g mjukt margarin
  • 3-4 msk vaniljsocker
  • Ca 4-5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och honung, jag brukar mikra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa poröst i en stor skål, rör sedan i mjölken och crème fraichen.
    2. Häll i resterande mjölblandning som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
    3. Rör sist i nöt-chokladblandningen.
    4. När jag fördelat smeten i formarna tryckte jag ner 1/2-1 jordgubbe i mitten på varje form.
    5. Fördela smeten i 12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, och grädda i 225 grader 15-20 minuter.
    6. Rör ihop frostingen och dekorera med en bit jordgubbe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben