Jordgubbsglasstårta

Serverar: 8-10 portioner

En vacker och somrig tårta! Glasstårtan får en härlig kolasmak av kondenserad mjölk.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 20 glutenfria digestivekex
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1 vaniljstång
  • 8-10 jordgubbar, skivade
  • Garnera med
  • ½ liter jordgubbar
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en matberedare. Blanda smör och kex till en massa. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra papperet. Tryck ut kexmassan i formen och platta till. Låt formen stå kallt i kylen en stund.
    2. Vispa grädden mjuk och fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ner jordgubbssylt. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, rör ner i smeten. Vispa tills blandningen känns luftig.
    3. Sätt jordgubbsskivorna runt formens insida. Häll smeten i formen och släta till. Täck tårtan med plastfolie och frys i minst 6 timmar. Toppa med jordgubbar, garnera med kryddgrönt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben