Jordgubbsglasstårta med vit choklad

Serverar: 8 portioner

Härligt god!

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 200 g frysta jordgubbar
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Citronmeliss
  • Färska jordgubbar
  • Vit choklad
  • Chokladplattor
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Smält chokladen i mikron. Tillsätt ett ägg i taget i den smälta chokladen. Blanda i hälften av den vispade grädden.
    2. Klä en form med löstagbar kant (24 cm) med plastfolie. Häll i blandningen. Ställ formen i frysen 1 timme.
    3. Mixa jordgubbar. Blanda försiktigt i resten av den vispade grädden. Tillsätt florsocker och citronsaft. Bred jordgubbsröran på chokladgrädden. Frys tårtan ytterligare 4 timmar.
    4. Ta fram den 30 minuter före serveringen. Garnera med citronmeliss, färska jordgubbar och hyvlad vit choklad. Garnera med chokladplattor runt om. Riv skal av 1 lime och strö det över tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cecilialindblad 25 februari 2010

    låter gudomligt!!! måste prova!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben