Jordgubbsgömma

Serverar: 4 portioner

En ljuvlig jordgubbsdessert som du lagar snabbt och enkelt. Goda varma och söta bär med en knaprig smultopp av både mandel och hasselnötter.

Ingredienser

  • ½ citron
  • 300-400 g färska jordgubbar
  • 1½ dl sötmandel
  • ½ dl hasselnötter
  • 1 dl havregryn
  • 50 g rumstempererat smör
  • ½ dl råsocker strö
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv citronskalet och pressa citronsaften. Blanda citronskalet och 2 msk citronsaft med bären i en skål. Fördela bären i fyra ugnsfasta små formar.
    2. Hacka mandeln grovt. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör till ett fint mjöl i mixer. Blanda mandeln och nötterna med havregrynen i en skål.
    3. Skär smöret i små kuber. Nyp samman smöret med havregrynsblandningen till en smuldeg. Rör ner råsockret. Fördela smuldegen över bären.
    4. Grädda de små pajerna i ugnen cirka 20 minuter. Servera med vaniljglass eller kall vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben