En ljuvlig jordgubbsdessert som du lagar snabbt och enkelt. Goda varma och söta bär med en knaprig smultopp av både mandel och hasselnötter.
Ingredienser
½ citron
300-400 g färska jordgubbar
1½ dl sötmandel
½ dl hasselnötter
1 dl havregryn
50 g rumstempererat smör
½ dl råsocker strö
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv citronskalet och pressa citronsaften. Blanda citronskalet och 2 msk citronsaft med bären i en skål. Fördela bären i fyra ugnsfasta små formar.
- Hacka mandeln grovt. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör till ett fint mjöl i mixer. Blanda mandeln och nötterna med havregrynen i en skål.
- Skär smöret i små kuber. Nyp samman smöret med havregrynsblandningen till en smuldeg. Rör ner råsockret. Fördela smuldegen över bären.
- Grädda de små pajerna i ugnen cirka 20 minuter. Servera med vaniljglass eller kall vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)