Dessa spröda havreformar är fyllda med en gräddig vaniljkräm. Bakverken garneras med jordgubbar som doppats i både vit och mörk choklad. Smaka och njut!
Ingredienser
125 g smör eller margarin
1 dl havregryn
½ dl brun farin
2 dl vetemjöl
Fyllning
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizenamjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
Garnering
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
Ca 20 jordgubbar
Tillbehör
Små veckade metallformar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 20 veckade metallformar väl. Blanda samman matfett, havregryn, farinsocker och mjöl i en bunke eller matberedare. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
- Dela degen i 20 bitar. Tryck ut degen i formarna, jämnt och helt upp på kanten. Grädda formarna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter.
- Låt kakorna svalna något i formarna. Stjälp sedan upp dem på ett plant underlag. Vänd dem rätt.
- Gör garneringen. Smält den vita och den mörka chokladen var för sig. Låt fästena sitta kvar på jordgubbarna. Skölj jordgubbarna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Doppa halva jordgubben i den smälta vita chokladen. Lägg försiktigt jordgubbarna på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Doppa jordgubbarnas andra sida i den mörka chokladen. Låt den stelna.
- Gör fyllningen. Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills massan blir tjock och krämig. Låt krämen kallna. Blanda i vaniljsocker. Vispa grädden. Rör ner den i vaniljkrämen.
- Fyll formarna med den gräddiga fyllningen. Dekorera med de chokladdoppade jordgubbarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)