Äppel- och jordgubbskyssar

Serverar: 25 portioner

Essenser kan beställas på internet från bl.a. panduro.se och essencefabriken.se

Ingredienser

  • ½ msk smör
  • 2½ dl florsocker, 150 g
  • 1 msk mjölk
  • 2 krm äppel- eller jordgubbsessens
  • 50 g mörk choklad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Rör ner florsocker, mjölk och essens och blanda till en tjock smet.
    2. Mikra smeten på full effekt 10 sekunder och rör sedan om. Mikra ytterligare 15 sekunder. Har du ingen mikro kan du värma över vattenbad.
    3. Klicka genast ut smeten till små rundlar på bakplåtspapper. Om smeten börjar svalna och stelna, mikra den 5 sekunder tills den blir smidig och lättarbetad igen.
    4. Låt pastillerna stelna minst 30 minuter i rumstemperatur.
    5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Droppa chokladen mitt på pastillerna. Låt stelna i kylen. Förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben