Jordgubbsmazariner

Serverar: 16 portioner

Precis så underbart gott som det låter!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 krm bittermandelolja
  • ½ dl jordgubbssylt
  • 8 jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i engångsfolieformar eller pappersmazarinformar.
    3. Riv mandelmassan och blanda med ägg och bittermandelolja. Rör i sylten och fördela i formarna. Dela jordgubbarna och lägg en halva i varje form.
    4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben