Jordgubbsris

En god och ny efterätt

Ingredienser

  • 1 ask jordgubbar
  • 1,5 dl rundkorningt ris
  • 9 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk socker
  • 3 dl vispgrädde
  • Ev lime eller apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Koka en risgrynsgröt av riset och mjölken, lägg i vaniljstången (delad och urskrapad) från början och låt koka med. Låt risgrynsgröten svalna.
    2. Koka upp 1/3 av jordgubbarna tilsammans med en liten skvätt vatten och 1 msk socker. Låt svalna och mixa sen till en jordgubbsås (som kan smaksättas med lite lime eller apelsinskal).
    3. Vispa grädden med en msk socker och rör ner risgrynsgröten, ställ svalt.
    4. Servera riset med färska jordgubbar och lite jordgubbssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben