Jordgubbsris med likörsmak

Serverar: 4 portioner

Ris å la Malta, apelsinris, äppelris ... Jag gjorde jordgubbsris och smaksatte med älsklingslikören. I stället för att lägga grädden på toppen kan man naturligtvis vända ner den i riset. Men då skall det göras med lätta och luftiga tag och alldeles i serveringsögonblicket.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl långkornigt ris
  • Salt
  • 2-3 msk likör (t ex Cointreau eller Apricot Brandy)
  • 1/2 I jordgubbar
  • 1/2 dl grovt hackade hasselnötskärnor
  • 2 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Koka riset i rikligt med vatten med en nypa salt i och spola det därefter kallt.
    2. Låt riset rinna av riktigt noga och blanda det sedan med någon god likör efter eget tycke.
    3. Skär jordgubbarna i skivor och vänd ner dem i riset jämte hälften av de grovt hackade nötterna.
    4. Lägg upp riset i en skål med den vispade grädden på toppen.
    5. Strö resten av nötterna över.
    6. Pröva till omväxling: Bananer, ananas, persikor eller päron tillsammans med jordgubbarna i riset. Apelsinris med valnötsgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben