Jordgubbsris med likörsmak
Ris å la Malta, apelsinris, äppelris ... Jag gjorde jordgubbsris och smaksatte med älsklingslikören. I stället för att lägga grädden på toppen kan man naturligtvis vända ner den i riset. Men då skall det göras med lätta och luftiga tag och alldeles i serveringsögonblicket.
Ingredienser
1 1/2 dl långkornigt ris
Salt
2-3 msk likör (t ex Cointreau eller Apricot Brandy)
1/2 I jordgubbar
1/2 dl grovt hackade hasselnötskärnor
2 dl vispad grädde
Instruktioner
- Koka riset i rikligt med vatten med en nypa salt i och spola det därefter kallt.
- Låt riset rinna av riktigt noga och blanda det sedan med någon god likör efter eget tycke.
- Skär jordgubbarna i skivor och vänd ner dem i riset jämte hälften av de grovt hackade nötterna.
- Lägg upp riset i en skål med den vispade grädden på toppen.
- Strö resten av nötterna över.
- Pröva till omväxling:
Bananer, ananas, persikor eller päron tillsammans med jordgubbarna i riset. Apelsinris med valnötsgrädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)