jordnötsås/Sataysås

Serverar: 2-3 portioner

God till kyckling

Ingredienser

  • 100 g jordnötssmör (crunchy)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten lök
  • 100 ml kokosnötgrädde
  • 1 msk limejuice
  • Lite chilipulver
  • 1 msk sojasås
  • 2 tsk jordnötsolja
  • 150 ml vatten
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan lite och fräs vitlök, lök tills mjukt och lite gyllenbrunt. Blanda i resten och sjud under omrörning ca. 10- 15 min. Om du vill ha såsen tunnare, blanda i mer vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gillsan 1 augusti 2008

    Supergod ger dig en femma

    epi 11 oktober 2008

    Säger bara mumms. Vi åt det till knaprika kycklingvingar och ris. Använde Cocos mjölk i stället för grädden. Nästa gång ska jag ha i lite mer chili och vatten. Mer klös och lösare sås. Kommer att bli perfekt. Vi kommer laga den massor av fler gånger. Tack för recepet

    BlackEyedBlonde 12 januari 2009

    mmmmmm jättegod sås, underbar till mina leverkorvar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben