Tofuomelett och jordnötsås

Serverar: 2 portioner

Enkel, snabb mat.

Ingredienser

  • Omelett
  • 200 g Tofu, jag väljer hård tofu för detta receptet, tärnad 1×1 cm
  • 4 ägg
  • 3 gräslöksstrån, finhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk tapiokamjöl
  • salt
  • peppar
  • jordnötssås
  • 200 g jordnötter, stekta
  • 3-4 vitlöksklyftor, hackade och stekta
  • 3 chilifrukter (valfritt)
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk söt soyasås (Kecap Manis ABC)
  • 1 tsk räkpasta
  • salt
  • Instruktioner

    1. Vispa upp ägg lätt, häll i vetemjöl, tapiokamjöl, salt och peppar, gräslök och blanda väl, Tillsätt tofu och rör försiktigt så att tofun inte krossas, Hetta upp oljan i en panna på medelvärme och sänk sedan lite, Tillsätt omelettsmeten i pannan och stek ungefär 5 minuter, Vänd omeletten så vi kan få fina färger på båda sidor, Kolla med sticka om det är färdigt i mitten av omeletten, Ställ åt sidan. Nu ska vi förbereda såsen. Ni kan köpa sataysås i paket som säljs i många affärer men det blir bättre om vi gör den själv hemma.
    2. Tillsätt jordnötter, vitlök, chili och salt i en matberedare och mixa ordentligt, ställ åt sidan, Tillsätt räkpasta och varmvatten i en skål och blanda väl, Häll i jordnötsmixen i skålen och blanda så att det blir en lättflytande massa, häll i limesaft och söt soyasås. Servera omeletten med jordnötsåsen. Ni kan också lägga till kokade böngroddar (utan kryddor).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben