Pollo encacahuatado ( kycklingklubbor med jordnötsås)

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Vet att min dotter lag in ett recept med samma titel, men detta är en annan variant, fick receptet från Durango mexico, föra veckan, som sagt en ganska vanlig rätt i mexico, med många varianter. Denna är en snabb och lätt variant. Omtyckt av barn.

Ingredienser

  • 6 kycklingklubbor delade i två
  • 2-3 msk smör
  • ½ hackad lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk socker
  • 1 pkt passerade tomater (400 g)
  • 2-3 tsk chipotlepasta( kan uteslutas)
  • 100 g jordnötter
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 röd paprika skuren i tunna skivor
  • Ev hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Värm en stekpannan och lägg i smör, stek kycklingbitarna tills de fått fin färg, lägg över i en gryta.
    2. Mixa jordnötterna med ca 2 dl av buljongen, späd med resten av buljongen lite i sänder.
    3. Bryn lätt löken till den är mjuk, tillsätt vitlöken Häll jordnötsåsen, de passerade tomaterna, chipotle-pastan och timjan i grytan med kyckling, rör försiktigt om så att allt blandas, smaka av med socker, salt och peppar.
    4. Lägg i ca hälften av paprikan. Sätt lock på grytan och låt det småkoka tills kycklingen är klar, ca 35-45 min. Lägg upp på fat, dekorera med resterande paprikaskivor.
    5. Serveras med potatismos eller ris, det är även gott med pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Smulpajen 17 augusti 2008

    Himmel och pannkaka vad gott! Vilken sås! Mmuuums:-) Rikligt med sås dessutom. Det gillar jag som är såsälskare. Min dotter som är lite "försiktig" när det gäller nya maträtter åt med stor aprit och tog flera gånger. Alla var överens om full pott med råge! Kram och tack för receptet! Smulpajen med familj ;-))

    Smulpajen 17 augusti 2008

    Glömde säga att jag gjorde rätten på kycklingfilé! Det gick väldigt bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben