Kycklingklubbor med soltorkade tomater och ädelost
Serverar: 3 portioner
Tid: 1 timme
Enkelt, billigt och gott.
Ingredienser
3 kycklingklubbor
1 Morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
150 g ädelost
10 droppar worcestersås
2 hönsbuljongtärningar
salt
peppar
100 g smör till stekning
Instruktioner
Hacka lök och vitlök. riv moroten och stek allt tillsammans med smör på hög värme i en stekpanna. Lägg i kycklingklubborna och låt dom vara i 5 minuter. Häll sedan i grädden och lite worcestersås samt några droppar av soja. Låt koka upp. Ha i crème fraiche, ädelost och buljongtärningar. Ta sedan ur de soltorkade tomaterna ur burken och tillsätt i pannan men torka av tomaterna från oljan. salta och peppra. sänk värmen och låt puttra tills köttet från kycklingen lossar lätt från benen. ös då och då kycklingen med såsen.
Använd ris som tillbehör eller en tomat och avocadosallad.