Långpannebröd med soltorkade tomater

Serverar: 1 portioner

Lättbakat bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • 3-4 soltorkade tomater i olja
  • 5 dl rågsikt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
    2. Tillsätt resten av mjölken, sirap, salt, hackade soltorkade tomater, grahamsmjöl, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
    3. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
    4. Tryck ut degen i långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
    5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen 225° ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    barnbarn 29 oktober 2008

    Mums.Jättegott och lättbakat. Tack!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben