Långpannebröd med soltorkade tomater
Serverar:
1 portioner
Lättbakat bröd.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 msk salt
3-4 soltorkade tomater i olja
5 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, sirap, salt, hackade soltorkade tomater, grahamsmjöl, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Tryck ut degen i långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen 225° ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Liknande recept
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Fiskgryta med soltorkade tomater
4.5
3-4
4
Fetacremé med soltorkad tomat & färsk basilika
5
10 min
2-3
1
Baconlindad, fylld kyckling med pesto, soltorkade tomater och parmesanost
4.8
1 h
4
2
Grillsås med soltorkade tomater
4.8
10 min
4
42
Potatisgratäng med soltorkade tomater
4-6
Basilikabröd med soltorkade tomater
5
36
1
Fetaostpaj med ruccula och soltorkade tomater
4.4
1 h
8-9
13
Paj med soltorkade tomater och stark salami
4.3
1 h 20 min
4-6
16
Kommentarer (1)
barnbarn
29 oktober 2008
Mums.Jättegott och lättbakat. Tack!!
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Mums.Jättegott och lättbakat. Tack!!