Pollo Encacahuatado-Kyckling i jordnötsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En vanlig mexikansk rätt

Ingredienser

  • 6-8 st kycklingfiléer
  • 2,4 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 3 st plommon tomater, tärnade
  • 1 /2 gul lök tärnad
  • 1 torkad röd chile
  • 1 dl osaltat jordnötter
  • 2-3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1/2 l kyckling buljong
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i en stor gryta tills den börjar få fin färg. Häll på vatten och sätt på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter, ta sedan bort locket och låt vattnet sjuda tills den dunstast och kyckling är färdig
    2. Ta bort fröna ur chilli och hacka den
    3. Ta bort kycklingen från grytan och lägg i tomater, lök, vitlök, torkade chilen, jordnötter och kyckling buljong och låt sjuda i ca 15 minuter.
    4. Blandasåsen med en handmixer direkt i grytan så det blir en smidig sås, lägg sedan i kyckling igen och låtsjuda under ytterligare 10 minuter så att alla smaker smälter ihop fint.
    5. Om du inte har en handmixer, så låter du såsen svalna och blandar den i en vanlig mixer sedan läggytan med kycklingen så får den sjuda igen . Servera med varma tortillas.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben