Pollo con salsa de chocolate ( Kyckling med chokladsås)

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna maträtt blev vi bjudna på hos en vän från Panama. Dess ursprung är osäker, men vad spelar det för roll, bara den är god. En ganska lätt och enkel gryta med mycket smak.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 hackad lök
  • 3 hackade små morötter
  • 4 mandariner eller 1 små burkar mandariner
  • 100 g riven choklad 70%
  • 2 dl sherry, torr eller halvtorr
  • 1 tsk kanel malen
  • 1-2 tsk chipotlepasta, santa maria
  • 2 dl vatten
  • 2-3 hönsbuljongtärning
  • 4 msk olivolja
  • Peppar
  • Salt
  • Socker efter smak
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingklubborna i lår och ben, salta och peppra dem. Värm olja i en stekpanna, stek dem gyllenfärgade. Lägg över de stekta delarna i en gryta.
    2. Stek lök och morötter några minuter, tills löken blir genomskinlig och morötterna något mjukare. Lägg över dem till kycklingen.
    3. Skär skalet av mandarinerna, skär ut klyftorna utan att det vita följer men, ta vara på saften, den skall med i grytan.
    4. Tillsätt i grytan sherry, vatten, buljongtärning, riven choklad och mandarinklyftorna. Smaka av med socker, salt, peppar, kanel och chipotlepasta. Rör om och låt grytan småkoka i ca 20 min.
    5. Ta upp kycklingbitarna från grytan, mixa såsen, så den blir slät. Smaka av grytan. Lägg tillbaka kycklingbitarna i den mixade såsen.
    6. Låt grytan småkoka tills kycklingen känns klar, ca 15-20 min. Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat, dekorera med mandarinklyftor.
    7. Serveras med buljongkokt ris eller ugnstekta potatisklyftor och kokta grönsaker, eller en god sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Agali 15 augusti 2008

    Jag vet inte om jag gjorde något fel eller om det helt enkelt är en väldigt speciell rätt, men det här blev inte alls gott, tyvärr. :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben