Jägarens kyckling (Pollo alla cacciatora)

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta recept fick jag av min f.d.svärmor på Sicilien,det finns så många olika recept till denna rätt, men jag älskade hennes mat så detta är det sätt hon tillagade den på, jag har modefierat den lite med kycklingklubbor, hon använde hel kyckling.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor delade i två eller 1,3 kg kyckling i 12 bitar
  • 2 lökar hackade
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 2 stjälkar blekselleri hackad
  • 2 morototer i små bitar
  • 25 g smör
  • 50 g champinjoner, hackade
  • 1 brk krossade tomater
  • 2,5 dl rödvin
  • 15-25 svarta oliver
  • 1 buljongtärning
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 tsk salvia
  • 2 tsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka kycklingen väl.
    2. Fräs lök,blekselleri och morot i en gryta med smör och olivolja på medelvärme tills dom är mjuka..
    3. Lägg i kyckllingen ihop med vitlök, salvia rosmarin, stek kycklingen till den börjar få lite färg.
    4. Peppra efter smak och häll i vinet, tomaterna och lägg i buljongtärningen,svampen och oliverna, (tänk på att oliver + buljongtärning ger sälta).
    5. Låt det hela småkoka i ca.45 min eller tills kycklingen är riktigt klar och såsen har reducerats, tillsätt vatten om den skulle bli för torr.
    6. Serveras med ris och ett gott bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Nettie 12 april 2008

    Bara så enormt gott, kommer att tillagas många gånger.

    Nostradamia 17 januari 2009

    Jättegott - alla i familjen tyckte om den!!! Var lite uppmärksam på mängden salvia och rosmarin bara, dessa kryddor kan ju lätt ta över.

    tulpan4 29 november 2009

    Helt fantastisk kyckling! Underbart god! Kommer att göras många gånger.

    mammis 26 januari 2010

    tyvärr så slog inte denna rätten alls i familjen, jag tyckte den iallafall var god

    mammis 26 januari 2010

    Tyvärr så slog inte denna rätten i familjen jag tyckte den var god

    lotteschioler 28 januari 2011

    Buonissimo!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben