Jägarens kyckling (Pollo alla cacciatora)
Detta recept fick jag av min f.d.svärmor på Sicilien,det finns så många olika recept till denna rätt, men jag älskade hennes mat så detta är det sätt hon tillagade den på, jag har modefierat den lite med kycklingklubbor, hon använde hel kyckling.
Ingredienser
1 kg kycklingklubbor delade i två eller 1,3 kg kyckling i 12 bitar
2 lökar hackade
2 vitlöksklyftor hackade
2 stjälkar blekselleri hackad
2 morototer i små bitar
25 g smör
50 g champinjoner, hackade
1 brk krossade tomater
2,5 dl rödvin
15-25 svarta oliver
1 buljongtärning
2-3 msk olivolja
1 tsk salvia
2 tsk rosmarin
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skölj och torka kycklingen väl.
- Fräs lök,blekselleri och morot i en gryta med smör och olivolja på medelvärme tills dom är mjuka..
- Lägg i kyckllingen ihop med vitlök, salvia rosmarin, stek kycklingen till den börjar få lite färg.
- Peppra efter smak och häll i vinet, tomaterna och lägg i buljongtärningen,svampen och oliverna, (tänk på att oliver + buljongtärning ger sälta).
- Låt det hela småkoka i ca.45 min eller tills kycklingen är riktigt klar och såsen har reducerats, tillsätt vatten om den skulle bli för torr.
- Serveras med ris och ett gott bröd!
Liknande recept
Kommentarer (6)
Bara så enormt gott, kommer att tillagas många gånger.
Jättegott - alla i familjen tyckte om den!!! Var lite uppmärksam på mängden salvia och rosmarin bara, dessa kryddor kan ju lätt ta över.
Helt fantastisk kyckling! Underbart god! Kommer att göras många gånger.
tyvärr så slog inte denna rätten alls i familjen, jag tyckte den iallafall var god
Tyvärr så slog inte denna rätten i familjen jag tyckte den var god
Buonissimo!