Pollo Limonello - Kyckling i krämig citronsås

Serverar: 4 portioner

Du kan byta ut kyckling mot färska musslor, fisk eller ljust kött.

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 2 msk olja
  • 1 lök, finskuren
  • 3 vitlöksklyftor, fintärnad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • ½ msk gurkmeja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk citronsaft, även mer om du så vill
  • Rasp av en citron
  • 2 msk honung
  • 2 dl Lindahls rysk yoghurt
  • Salt
  • 300 g spaghetti
  • 30 g parmesan eller pecorino, riven
  • Persilja eller koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléer i kuber. Fräs köttet, löken och vitlöken med oljan. Strö gurkmeja och ingefära över blandningen. Tillsätt grädden, fonden honung och citronsaft.
    2. Låt sjuda i 5 minuter till köttet är färdig kokt, håll varmt.
    3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    4. Rör Yoghurten i stuvningen, smaka av med salt och ev. mera citron och cayenne.
    5. Hetta upp igen till c:a 90 grader och blanda med pastan.
    6. Lägg upp i t.ex. djupa tallrikar och strö över den rivna osten och finklippta färska örter.
    7. Servera omedelbart med en fräsch sallad och nybakat bröd.
    8. Tips: Byt ut kyckling mot färska musslor, fisk eller ljust kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben