Kyckling med oliver (Pollo con olive)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En enkel och god rätt. Fick den första gången när jag var i Torin, men fick receptet förs i dagarna, den smakar underbart och folk tror att den är mycket arbetad, men som sagt lätt att göra, den sköter sig själv.

Ingredienser

  • 1 kyckling ca 1,3 kg
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 5 st sardellfiléer
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 hackad stor lök
  • 4 stora tomater
  • 100 g gröna urkärnade oliver
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1½ dl hackad persilja
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Skålla tomaterna och dra av skalet och skär dem i bitar. Stycka kycklingen i 8-10 bitar. I en gryta värmer man lite olivolja och steker löken och vitlöken tills den är mjuk. Sänk värmen .Värm olivoljan och smör i en stekpanna, stek kycklingbitarna, några i taget vacker gyllenfärgade, lägg över dem i grytan. Lägg i buljongtärningarnan.
    2. I samma olja som man stekte kycklingbitarna, steker man sardellfiléerna som man mosar med en gaffel, tills den är totalt mosade, tillsätt tomat hacket. Häll sardell och tomat röran på kycklingen i grytan, tillsätt oliver och persilja, rör om så allt blandas, salta och peppra, tänk på att oliverna är salta, så försiktigt med salt
    3. Låt det koka upp och sänk värmen så att den bara småkokar i ca 45-60 min. om den verkar bli för torr så tillsätt lite vatten. Klart! Serveras med en pilaffris eller pasta till, glöm inte ett gott vit bröd för att ta upp såsen med. Gott även med ugnstekt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben