Tomatsoppa med kyckling och svarta oliver

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt god soppa som går att variera med nästan vad som helst. Byt ut eller lägg till det du tycker om.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • ½ röd lök
  • 500 g passerade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1st buljongtärning
  • 1-2 morötter
  • Salt
  • Peppar
  • Chili
  • Oregano
  • basilika
  • 200 g kycklingfilé
  • 1 dl svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Börja med att krydda kycklingen och tillaga i ugnen, 175-200 grader i ungefär 20 minuter, eller tills den är färdig.
    2. Hacka löken och vitlöken och fräs i en gryta med lite olja, löken ska bara bli mjuk. Håll därefter i passerade tomater, vatten och buljongtärning och låt koka upp. Salta och krydda efter smak, låt soppan stå och sjuda i ca 20 min.
    3. Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet, tag en fjärdedel av morötterna och rör ner i soppan. Vid det här laget bör kycklingen vara färdig, skär denna i lagom stora bitar.
    4. Servera soppan i en skål och toppa med rivna morötter, kyckling och skivade svarta oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben