Arroz con pollo

Serverar: 4 portioner

När jag lagade detta så hade jag inte i några oliver eller ärter, då inte alla tyckte om det.

Ingredienser

  • 1 kyckling ca 1 ½ kg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl långkornigt ris
  • ½ g saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm timjan
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 dl frysta ärter
  • 1½ dl pimientofyllda oliver
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekgryta. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och bryn dem fint bruna på alla sidor. Ta upp kycklingen ur grytan.
    3. Lägg i löken och paprikan och fräs tills lök och paprika är mjuka. Tillsätt riset, saffranet, paprikapulvret, timjanen, de krossade vitlöksklyftorna, de krossade tomaterna med sitt spad och buljongen. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg ner kycklingbitarna i riset och låt grytan puttra på svag värme under lock i 20 minuter.
    5. Rör ner ärterna och de skivade oliverna. Ta grytan från värmen och låt den stå, täckt med lock, ca 5 minuter.
    6. Servera med överströdd persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    fiona84 15 juni 2009

    helt ok men inte så god som jag trodde det skulle vara

    honeybun22 7 april 2011

    Jag gör den hemma, men vi änvändar inte timjan. Cilantro är bäst och LITE kummin. Ingen tomatsås heller. Jag brukar starta med sofrito i oljan : gullök, vitlök, grön paprika cilantro/curiander och lite oregano, sen tillsätta kycklingsbitar, ris, saffan med lite kummin, och då vatten. Man behöver ingen ärter heller, roda grillad paprika är bäst också! Lycka till! Min mormor har gjort den som jag beskiver tusen gånger och jag älskar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben