Pollo saltimbocca

Serverar: 6 portioner

God kryddblandning till kyckling.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer (ca 900 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Ca 1 dl riven parmesanost
  • Ca 18 färska salviablad eller 3 st torkade
  • 6 skivor parmaskinka eller prosciuttoskinka
  • Ca 2 dl vitt vin, gärna sött eller matlagningsvin
  • Salviablad
  • Servering
  • Körsbärstomater
  • Flingsalt
  • Ruccola
  • Rödlök
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Ta bort eventuella senor från filéerna. Lägg dem mellan två ark plastfolie och platta ut varje till en tunn köttskiva med hjälp av t ex en kastrullbotten. Salta och peppra på båda sidor. Fördela ost och färsk eller torkad salvia på varje skiva. Rulla ihop dem och linda en skinkskiva runt varje.
    3. Lägg rullarna med skarven ner i en ugnsform. Lägg eventuellt ett par salviablad på varje. Hit kan rätten förberedas och ställas övertäckt i kylen.
    4. Ställ kycklingen i rumstemperatur 20-30 minuter om den varit kall. Häll vinet runt rullarna. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek dem 10 minuter. Flytta upp formen till övre delen av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ytterligare ca 10 minuter.
    5. Servera kycklingen med vinskyn, tomater, rucola och skivad rödlök. Droppa lite olivolja över grönsakerna och strö på lite flingsalt.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben