Pollo Limonello

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

God pastarätt som i finlänska matbloggar fått mycket uppmärksamhet efter att restaurangen Bar no 9 publicerat receptet på deras mest beställda maträtt i en dagstidning.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 50 g smör eller en skvätt olja
  • 1 liten hackad lök
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • ½ msk gurkmeja
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk honung
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • parmesan eller pecorino
  • ev. färska bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor och fräs den i fett. Tillsätt hackad lök och cayennepeppar, fräs. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt småkoka en stund. Tillsätt gurkmeja, vitlök, ingefära, citronsaft och honung. Småkoka på låg värme en stund. Tillsätt yoghurt och salt enligt smak.
    2. Serveras med pasta. Strö den rivna osten och persiljan över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aakoo 24 juli 2010

    En av mina favoriträtter och har blivit en uppskattad rätt vid middagsbjudningar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben