Jordnötsblondies

Serverar: 24 portioner

Smarriga rutor som både är söta och salta. Ringla lite kolasås över dem vid servering så blir de extra goda!

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g chokladknappar, ljus eller mörk choklad
  • Garnering
  • 100 g salta jordnötter, hackade
  • Servering
  • Eventuellt kolasås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör i vaniljsockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa efter varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och chokladknappar i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten och arbeta ihop till en smidig smet.
    3. Fördela smeten i en form, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö hackade jordnötter över smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar.
    4. Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor. Ringla eventuellt över kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben