Jordnötsblondies med mjölkchoklad

Serverar: 20 portioner

Tid: 50 minuter

Supergoda kakor som tar slut fort!

Ingredienser

  • 1 dl jordnötssmör, crunchy
  • 6 msk (90 gram) osaltat smör, rumsvarmt
  • 1½ dl ljust muscovadosocker eller råsocker
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.25 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl mjöl
  • 85 g choklad, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Ställ upp former på en plåt.
    2. Vispa ihop jordnötssmör och smör med elvisp. Tillsätt muscovadosocker, socker, salt, bakpulver och vispa väl.
    3. Häll i ett ägg i taget, medan du fortsätter vispa, därefter vaniljsockret. Blanda i mjölet på lägsta möjliga hastighet. Rör ned den hackade chokladen.
    4. Klicka ut smeten i formerna.
    5. Grädda i 175 grader, i ca 30 minuter. Testa med sticka. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben