Jordnötsflarn

Serverar: 30 portioner

Tid: 20 minuter

Enkla och goda

Ingredienser

  • 1 dl Havregryn
  • 75 g smör
  • 1 dl salta jordnötter
  • 3/4 dl socker
  • 11/2 msk sirap
  • 11/2 msk mjölk
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Lägg i havregryn i en bunke. Smält smöret och häll det över grynen. Hacka jordnötterna fint. blanda ner dem i bunken med socker, sirap, mjölk och vetemjöl blandat med bakpulver. Rör ihop till en smet. Lägg klickar glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 7 minuter. Lossa flarnen när de svalnat lite. Låt dem sedan kallna på pappret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben