Jordnötsflarn

Serverar: 25 portioner

Jordnötter är gott och de här kakorna är väldigt goda och lättbakade.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl, 180 g
  • Garnering
  • 50 - 75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
    3. Forma till kulor och lägg över på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg kulorna med ordentligt med mellanrum eftersom de flyter ut.
    4. Grädda mitt i ugnen 16 - 18 minuter.
    5. Smält chokladen över vattenbad på spisen. När kakorna svalnat ringlar man chokladen över kakorna med hjälp av en gaffel eller kniv.
    6. Doppa bara udden av kniven eller gaffeln i den smälta chokladen och ringla den sedan tunt över kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lena4 31 mars 2009

    Dom blev jättegoda, provsmaka innan jag satte på choklad. Blir till att baka fler innan tisdag då det är födelsedagskalas här' Betyget blir en 5:a från mig. Lena

    lenasj65 6 april 2011

    Ett enkelt o smarrigt recept! Tar typ 5 min att slänga ihop;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben