Jordnötstryffel

Serverar: 25 portioner

Jordnötter och choklad är gott ihop.

Ingredienser

  • 75 g osaltade jordnötter
  • 130 g mjölkchoklad
  • ½ dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • Garnering
  • 200 g smält mörk choklad
  • 3 dl rostade kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Rosta jordnötterna svagt bruna. 2. Hacka dem fint. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och smör. Häll det över chokladen och rör till en slät tryffel. 3. Rör ned nötterna och ställ det svalt att stelna till spritsbar konsistens. 4. Spritsa ut tryffeln i önskad form. Ställ dem svalt att stelna. 5. Doppa tryfflarna i den smälta chokladen. Rulla dem i kokosflingorna. De kan förvaras svalt ett par dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben