Marshmallow- och salt jordnötstryffel

Serverar: 30 portioner

Barnsligt goda tryfflar!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1 1/4 dl söt kondenserad mjölk
  • 3 dl minimarshmallows
  • 1 dl jordnötssmör, gärna hemgjort
  • 200 g mörk choklad
  • Garnering
  • ½ dl finhackade jordnötter
  • 2 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull med nonstick-yta. Häll i socker och kondenserad mjölk och låt koka under omrörning i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt marshmallows och jordnötssmör. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt svalna 1 timme i rumstemperatur. Kyl ner i frysen i ca 15 minuter.
    2. Smält chokladen försiktigt i mikro eller vattenbad. Ta ut tryffelsmeten och forma till ca 30 runda bollar. Doppa i chokladen och lyft upp med en gaffel, låt droppa av något. Lägg på ett bakplåtspapper och strö över finhackade jordnötter. Låt stelna.
    3. Förvara i tättslutande burk i kylen. Pudra över kakao vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben