Tequilasill med salt och citron

Smarrig sill i Tequila.

Ingredienser

  • 1 burk inläggningsill
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika (Perstorps)
  • 2 msk tequila + lite extra
  • 1 citron, skalet från
  • Gourmetsalt med citronsmak
  • ½ citron samt några strån gräslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda ättika, socker, vatten, tequila, citronskal. Rör ordentligt tills sockret löst sig.
    2. Lägg sillen i en glasburk och fyll på lagen. låt stå i kyl minst ett dygn.
    3. Sila bort allt spad från sillen och lägg upp den på ett fat, garnera med citronskivor, gräslök och gourmetsalt.
    4. Skvätt gärna avslutningsvis över några extra stäk sprit så värmer denna sill gött i decembermörkret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben