Tequilasill med salt och citron
Smarrig sill i Tequila.
Ingredienser
1 burk inläggningsill
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika (Perstorps)
2 msk tequila + lite extra
1 citron, skalet från
Gourmetsalt med citronsmak
½ citron samt några strån gräslök till garnering
Instruktioner
Blanda ättika, socker, vatten, tequila, citronskal. Rör ordentligt tills sockret löst sig.
Lägg sillen i en glasburk och fyll på lagen. låt stå i kyl minst ett dygn.
Sila bort allt spad från sillen och lägg upp den på ett fat, garnera med citronskivor, gräslök och gourmetsalt.
Skvätt gärna avslutningsvis över några extra stäk sprit så värmer denna sill gött i decembermörkret.
Liknande recept
Fullkornspasta med tonfisk & citron
3.8
4
4
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Lakritskaka med citron
4
4-6
1
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Melonsalsa med citron
5
4
Sockerkaka med citron
5
40 min
10
2
Potatis med persilja och citron
4
1
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Aioli med citron
3
10 min
3-4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!