Fullkornspasta med tonfisk & citron

Serverar: 4 portioner

Gott och smalt.

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 gul / orange paprika
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 3 msk citronsaft
  • 400 g fullkornspasta
  • Instruktioner

    1. Häll av vattnet från tonfisken.
    2. Hacka löken fint och skär paprikan i bitar. Fräs löken och paprikan i olja tills allt har blivit lite mjukt.
    3. Tillsätt tonfisk, crème fraiche, tomatpuré, vatten och citronsaft. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt & peppar. Crème fraichen kan ersättas med sojagrädde.
    4. Servera med en sallad eller ugnsbakade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    NewDown 7 november 2008

    Tack för ett lätt och gott recept, bytte ut tomatputen mot ajvar relish funkade jätte bra.

    tuvatilda 24 maj 2009

    Väldigt lättlagat och jättegott till ugnsbakade rotfrukter!

    nilha 3 november 2009

    Gott och enkelt. Min tomatpuré va slut men jag slängde i chilisås och det var också gott!

    FarbrorJoacim 20 november 2009

    hej den blev lite anorlunda än originalet men gott blev den i alla fall

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben