Fullkornspasta med köttfärssås

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Den klassiska pastasåsen har blivit en av våra nationalrätter. God med färska örter och tillsammans med färskriven parmesanost.

Ingredienser

  • 300 g blandfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Färska örter
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs den i olivolja. Lägg i färsen och stek den några minuter. Tillsätt tomatpuré, riv en vitlök, salt och peppar. Skär paprikan i bitar och låt steka med i färsen. Häll i de krossade tomatern och låt allt puttra ca 5 minuter. Lägg i färska örter, t ex basilika och timjan och servera med fullkornspasta, hyvlad parmesanost och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben