Potatis med persilja och citron

Serverar: 4 portioner

Gratinerad potatis som passar fint till rökt och grillad fisk eller stekt lax.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis (eller vanlig)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 schalottenlökar (eller 1 rödlök)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk rivet citronskal (kan uteslutas)
  • Ca 1 dl finhackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen och dela den mitt itu på längden. Lägg den delade potatisen med skalsidan ner i en smord ugnsfast form.
    2. Smält matfettet och rör ner finhackad schalottenlök. Låt löken bli lite glansig i fettet. Pressa i citronsaften och rör ner det rivna citronskalet och finhackad persilja. Häll blandningen över potatisen. Krydda med salt och peppar.
    3. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter på 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maja75 3 september 2008

    Riktigt enkelt, men också riktigt gott! Man kan vara ganska vårdslös med måtten och ingredienserna.

    Relaterade Artiklar

    Gott av grönt!
    En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...

    Portabella
    PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben