2-3 dl grädde (alt. mellangrädde eller ev. lätt creme fraiche)
1,5 dl chilisauce
ev. lite jordnötter)
Instruktioner
Koka riset enl. instruktioner på förpackningen och sätt ugnen på 200-225OC.
Häll ananas och spad i en ugnsform med höga kanter (minst ca 5-6 cm, helst mer). Lägg det kokade riset ovanpå. Riv kycklingköttet i småbitar och lägg dessa på riset.
Vispa grädden och blanda med chilisauce eller rör ihop creme fraiche och chlilisås. Smaka av med salt och peppar (ev. mer chilisauce kan behövas beroende på sort som använts). Bred ut blandningen ovanpå kyckling och ris och strö ev. på jordnötter.
Gratinera i ugn ca 20 min. Servera med en enkel sallad.
Bjöd mina föräldrar och ungarna, när frun var på chokladprovning. Vi alla gillade den.
Svesse6016 januari 2008
Hej!
Tack för tipset, ska nog pröva receptet för det lät jättegott!
gittan4730 april 2008
Hej vill bara tacka för en underbart god rätt.
Den blev mycket populär.Ger di g därför 5 poäng av 5 möjliga. Ha det så bra
Hälsningar gittan
Nallepuh1328 november 2008
Jättegott! Tack för receptet
lyckekvinnan17 april 2009
Mycket gott!
knottis4 juni 2009
Jättesmarrigt! Barnen åt två stora portioner var vilket är bra betyg! Jag kokade riset för sig och gjorde en gratäng av kyckling och sås. Det gick bra det med. Tack för receptet!
Lennart_5830 september 2009
Gott väldigt väldigt gott, 5 poäng o ett stort tack.
Bjöd mina föräldrar och ungarna, när frun var på chokladprovning. Vi alla gillade den.
Hej! Tack för tipset, ska nog pröva receptet för det lät jättegott!
Hej vill bara tacka för en underbart god rätt. Den blev mycket populär.Ger di g därför 5 poäng av 5 möjliga. Ha det så bra Hälsningar gittan
Jättegott! Tack för receptet
Mycket gott!
Jättesmarrigt! Barnen åt två stora portioner var vilket är bra betyg! Jag kokade riset för sig och gjorde en gratäng av kyckling och sås. Det gick bra det med. Tack för receptet!
Gott väldigt väldigt gott, 5 poäng o ett stort tack.
Otroligt gott! Kommer göras fler ggr. En 5:a